Kam na houby a kde houby rostou? Levné ubytování pro houbaře u lesa, kde rostou houby.
Kde houby rostou? Víte kam na houby a kde houby rostou? Kam tedy na houby v cz - nabízíme vám ubytování kam na houby pro houbaře s ubytováním u lesa, kde můžete strávit příjemný víkend na houbách. Už víte kam na houby a našli jste pěkný houbový úlovek? Pro úspěšné houbaře, spíše ty rekreační, nabízíme několik receptů na přípravu houbových pokrmů z hub, které jste nejspíše nalezli při úspěšném řešení otázky "Kam na houby":
DOBRÉ RECEPTY Z HUB:
Krkonošské kyselo ( cca 8 porcí) - Alena Janková
Na chlebový kvásek: 100 g žitné mouky, 200ml vl.vody,20g droždí, lžička cukru
50 + 10 g sádla, 1 větší cibule,1 hrst sušených a 2 hrsti hub čerstvých pokrájených nebo z nálevu, 500 g brambor, smetana, 3 vejce, sůl, drcený kmín, pepř, cukr, ocet. Nejprve si uděláme kvásek z uvedených surovin (Pozor ať nemáte "Hrnečku vař"!) Nakrájenou cibuli osmahneme na sádle do slabě růžova, zalijeme 2 l vody, přidáme houby a nakrájené brambory, sůl, kmín. Když jsou brambory napůl vařené přidáme vykynutý kvásek, rozmícháme, povaříme. Potom přidáme smetanu a nakonec vejce usmažená na 10g sádla, ne zcela dotuha. Dochutíme Podravkou nebo jiným oblíbeným dochucovadlem, případně pepřem, já cukr a ocet nedávám ale každý máme jiné chutě. (zdroj:http://forum.ekucharka.net/showthread.php?t=5238)
Houbová pomazánka:
350g čerstvých hub, 20g oleje (2 lžíce), sůl, pepř, 100g másla, 20g hořčice, 200g nivy, 1 vejce natvrdo, 100g cibule, 100g sladkokys. okurek. Nakrájené houby podusíme na oleji s pepřem. Necháme vychladnout. Máslo utřeme s hořčicí, přidáme rozdrobenou nivu, nastrouhané vejce, jemně nakrájenou cibuli a okurky na drobno rozsekané nebo nastrouhané, podušené houby, osolíme a vše dobře promícháme.
(zdroj:http://forum.ekucharka.net/archive/index.php/t-4288.html)
Houbové bochánky smažené:
Směsku hub nakrájíme na menší kousky, osmažíme na másle, kde jsme předtím nechali zesklovatět cibulku, podle druhu hub, pustí -li vodu, trošku podlijeme, osolíme, opepříme, dusíme asi 15 min až se vypaří všechna voda. Mezitím nakrájíme jednu housku na kostičky. zalejeme mlékem, když mám čiste náhodou rozdělanou šlehačku, tím lépe, pak přidáme houby, přidám žloutek, tak na talíř hub dva žloutky, dále 2 lžíce kysané smetany, trošku mletého kmínu, česnek a majránku a necháme stát aspon 15 minut. Pak lžící nabíráme směs a obalujeme ve strouhance, smažíme krátce dozlatova. Příloha : bramborová kaše, nebo rychlý bramborový salát, který klído pído udělám i z nových brambror, tj.- brambory nakrájím na kostičky nechám vychladnout, pak rajčata, cibulku, okurku, kapii, trošku majonésy a kysané smetany, co mi zbyla. Tady je na vás co si přidáte, vajíčko atd.
(zdroj: http://www.ubytovani-aktualne.cz/admin/index.php?type=filters&edit=26)
Krkonošský houbový kuba neboli hubník:
„Na Štědrý den by se dle zvyků měl podávat oběd, který neobsahuje maso. Pokud tedy nedodržujete půst, zkuste si letos udělat tradiční krkonošský vánoční pokrm,“ radí šéfkuchař krkonošského Grund Restaurantu Jiří Středa. A tady je jeho recept. Sroviny: 300 g krupek, 50 g sušených hřibovitých hub, 3 dcl sádla nebo oleje, 2 menší cibule, 3/4 l vody, špetka majoránky, čerstvě mletý pepř, lžička drceného kmínu, půl paličky česneku. Postup: Kroupy propláchneme ve studené vodě. Na sádle, popřípadě na oleji v hrnci dozlatova orestujeme najemno nakrájenou cibuli, přidáme propláchnuté kroupy a krátce osmahneme. Osolíme, zalijeme vodou a vaříme doměkka. Houby nakrájíme na menší kousky, orestujeme na másle a lehce podlijeme vodou. Krátce podusíme a vše smícháme s uvařenými krupkami. Přidáme kmín, prolisovaný česnek a majoránku. Směs vložíme do vymaštěné zapékací formy a při teplotě 180 °C zapečeme do zlatohněda. (zdroj: http://recepty.centrum.cz/varime/2009/12/23/clanky/krkonossky-houbovy-kuba-neboli-hubnik/)
--------------------------------------------------------------------------
Dobrou chuť